Ambasador pentru România
Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești, o revelaţie managerială în peisajul cultural românesc
Excelență Românii de Acasă

Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești, o revelaţie managerială în peisajul cultural românesc

În paginile numărului 2 al revistei ”Ambasador pentru România” pășim în lumea muzicii clasice alături de Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești.

La doar 28 de ani, devenea cel mai tânăr director de filarmonică nu doar din România, ci din Europa. Se întâmpla în 2015, iar de atunci odiseea muzicală și managerială a lui Vlad Mateescu a atins performanțe remarcabile, reușind să ridice instituţia la un nivel profesional de înaltă clasă, redându-i recunoaşterea bine-meritată.

Văzut ca o revelaţie managerială în peisajul cultural românesc, Vlad Mateescu a fost numit “Managerul cultural al anului” în urmă cu doi ani.

Cu pasiune, curaj și foarte multă muncă, Vlad Mateescu a reușit să remodernizeze Filarmonica ploieșteană și să o mențină ”vie” chiar și în vremuri de pandemie. Se numără printre primii manageri de instituții culturale din țară care a găsit foarte repede soluții, după închiderea instituțiilor de cultură, soluții care să mențină publicul aproape de filarmonică, dar în același timp să ofere artiștilor o salvare de la ceea ce în alte instituții nu s-a reușit: șomajul tehnic.

Vlad a oferit publicului șansa de a rămâne aproape de muzică și de artiști, deși ușile Filarmonicii au fost închise. Și, da, magia a funcționat!

”Am căutat să ne reinventăm, să nu practicăm aceeași rețetă ca la celelalte instituții și anume aceea de a fi live pe Facebook sau Youtube. Am creat o identitate. Am avut șansa, în același timp, să putem reconfigura bugetul de investiții al instituției către aparatura tehnică (camere video de ultima generație, softuri, mixer video, etc) necesară fără a apela la alte firme. Nu știu neapărat dacă am reinventat ceva, cât am fost provocați din cauza timpurilor să ne mișcăm mult mai repede pentru ceva ce de fapt ne doream oricum să implementăm în perioada următoare”, ne spune Vlad.

Este „o rețeta secretă” a reușitei sale sau totul ține de talent, viziune și perseverență?

Aflăm chiar de la Vlad Mateescu în numărul 2 al revistei tipărite ”Ambasador pentru România”.

Revista poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

Related posts

S-a stins din viață Nicolae Dabija, scriitor și istoric literar, creator al simbiozei între filozofie, istorie și literatură

Teodora Badescu

Medicul chirurg Horace Roman apare în paginile săptămânalului francez Paris Match

Cristiana P. Bota

Laura Maria Cojocaru, psihoterapeut și trainer în programare neurolingvistică – Despre rolul oamenilor în viața noastră

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult