În paginile numărului 2 al revistei ”Ambasador pentru România” pășim în lumea muzicii clasice alături de Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești.
La doar 28 de ani, devenea cel mai tânăr director de filarmonică nu doar din România, ci din Europa. Se întâmpla în 2015, iar de atunci odiseea muzicală și managerială a lui Vlad Mateescu a atins performanțe remarcabile, reușind să ridice instituţia la un nivel profesional de înaltă clasă, redându-i recunoaşterea bine-meritată.
Cu pasiune, curaj și foarte multă muncă, Vlad Mateescu a reușit să remodernizeze Filarmonica ploieșteană și să o mențină ”vie” chiar și în vremuri de pandemie. Se numără printre primii manageri de instituții culturale din țară care a găsit foarte repede soluții, după închiderea instituțiilor de cultură, soluții care să mențină publicul aproape de filarmonică, dar în același timp să ofere artiștilor o salvare de la ceea ce în alte instituții nu s-a reușit: șomajul tehnic.
Vlad a oferit publicului șansa de a rămâne aproape de muzică și de artiști, deși ușile Filarmonicii au fost închise. Și, da, magia a funcționat!
”Am căutat să ne reinventăm, să nu practicăm aceeași rețetă ca la celelalte instituții și anume aceea de a fi live pe Facebook sau Youtube. Am creat o identitate. Am avut șansa, în același timp, să putem reconfigura bugetul de investiții al instituției către aparatura tehnică (camere video de ultima generație, softuri, mixer video, etc) necesară fără a apela la alte firme. Nu știu neapărat dacă am reinventat ceva, cât am fost provocați din cauza timpurilor să ne mișcăm mult mai repede pentru ceva ce de fapt ne doream oricum să implementăm în perioada următoare”, ne spune Vlad.
Este „o rețeta secretă” a reușitei sale sau totul ține de talent, viziune și perseverență?
Revista poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.