Ambasador pentru România
Doina Sandu, pictoriță româncă stabilită în Italia, despre artă, imigrare și integrare la ”Ambasador pentru România”
Românii din Diaspora

Doina Sandu, pictoriță româncă stabilită în Italia, despre artă, imigrare și integrare la ”Ambasador pentru România”

Doina Sandu este o pictoriță româncă stabilită în Tortona, Italia, de vreo 23 de ani. Pictează și scrie poezii cu o forță care își are rădăcinile în pământul românesc și copilărie, creațiile sale fiind, în primul rând, o dovadă de iubire pentru România.

Are în palmares mai multe expoziții de pictură care i-au atras atât pe românii din diaspora, cât mai ales pe italieni, care i-au îndrăgit stilul.

Picturile Doinei dezvelesc frumusețea intrinsecă a Romaniei, cu cer și pământ, foșnet de păsări, zumzet de albine, oameni și îngeri, cu tot ce avem noi mai frumos.

Dacă a iubit şi scris poezie din anii adolescenţei, vocaţia pentru pictură a descoperit-o mai târziu, prin 2010.

„Pictura are legile ei proprii. Am proiectat în lucrările mele starea mea sufletească, în portrete, autoportrete și peisaje. Am dat atenție deosebită, meticuloasă tuturor elementelor folosind multă culoare”, spune ea.

“M-am născut dintr-o stea care mi-a luminat calea creativităţii! Îmi luminează pânza pe care pictez dând strălucire şi viaţă culorilor. Îmi luminează paginile de caiet să pot dantela din condei rânduri de poezie”, ne spune Doina Sandu.

Aflăm povestea Doinei Sandu în numărul 2 al revistei ”Ambasador pentru România”. Vorbim despre pictură, poezie, dar și despre imigrare și integrare.

Poate ar trebui sa menționăm că Doina este unul dintre românii care adaugă file de dor strămoșesc în istoria diasporei române!

Revista ”Ambasador pentru România” poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

Related posts

Nina Felicia Gherman, jurnalist la Radio China – Dialog despre viața pe continent asiatic la ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Laura Bretan la „Ambasador pentru România: Pandemia m-a învățat să prețuiesc ceea ce am

Teodora Badescu

Interviu cu Dr. Tudor Toma, pneumolog român în serviciul NHS din Marea Britanie

Teodora Badescu

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult