Ambasador pentru România
Comandorul Gheorghe Stancu, fost comandant al Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, invitat special în revista ”Ambasador pentru România”
Românii de Acasă

Comandorul Gheorghe Stancu, fost comandant al Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, invitat special în revista ”Ambasador pentru România”

Comandorul (r) Gheorghe ”Gică” Stancu, fost comandant al Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu și unul dintre cei mai buni piloți ai aviației militare române, este invitat special în revista ”Ambasador pentru România”. 

Fost comandant al Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, de numele său se leagă o carieră impresionantă: 34 de ani în slujba aviației militare, 3.400 de ore de zbor, 1.400 de zile în celula de alarmă și peste 50 de misiuni internaționale și demonstrații aeriene, din Asia Mică până la Marea Nordului, din Franța până la Marea Baltică.

Iubitorii aviației spuneau în toamna anului trecut, la trecerea sa în rezervă, că este sfârșitul unei epoci, că nu mai e altul ca el și că nu vom mai vedea evoluții spectaculoase în show-uri aeriene.

Înainte de a-l citi pe comandorul Stancu în revista tiparită, să știți că este unul dintre puținii piloți care au învățat acrobație de la maestrul MiG-ului 21, generalul Dorel Luca, cel care a fost coleg cu legenda aviației românești, Doru Davidovici, în anii 80 pe Borcea.

De altfel, Doru Davidovici a fost idolul comandorului Stancu. Și nu întâmplător, la fiecare miting aerian, în semn de recunoștință, saluta publicul cu” V” de la victorie.

Ultimul zbor, înainte de a trece în rezervă, a fost în 14 octombrie 2020 de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu.

Pe comandorul Gheorghe Stancu îl avem invitat special în numărul 2 al revistei tipărite ”Ambasador pentru România”.

Revista ”Ambasador pentru România” poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

 

Related posts

Marta Mocanu – Interviu cu prima femeie Guvernator al Rotary România-Republica Moldova

Teodora Badescu

Doctorul Ionuţ Leahu, fondatorul clinicilor dentare Dr. Leahu, interviu în revista ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Interviu cu Claudiu Bleonţ, omul și actorul, la ”Ambasador pentru România”: Sunt un îndrăgostit de viață și de povești

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult