Ambasador pentru România
Românii de Acasă

Miruna Ionescu, interpretă de muzică populară și prezentatoare tv – Un important mesager al valorilor autentice românești

Avea 7 ani, purta costumul tradițional prahovean și cânta o doină la Muzeul Satului din București. Era prima filmare la care lua parte Miruna Ionescu și mâinile ei delicate tremurau de emoție. În spatele camerelor se afla chiar Mărioara Murărescu, iar la porțile muzeului o aștepta profesoara Maria Tănase Marin, cea care îi este alături și astăzi pe drumul muzical.

”Fetița de la Tezaur”, așa fusese numită la scurt timp după această filmare. Era primul copil care interpreta la 7 ani o doină și primul copil care apărea în emisiunea ”Tezaur Folcloric”. Din acel moment, viața Mirunei intra într-o nouă dimensiune.

Miruna Ionescu, interpretă de muzică populară, actriță și prezentatoare tv, este astăzi un important mesager al valorilor autentice românești.

Ne lăsăm purtați de Miruna Ionescu până departe, la casa bunicii din Vălenii de Munte, adunând de pe dealuri lumânărică și podbal.

Parcurgem, apoi, drumul ”fetiței de la folclor”, la vremea aceea considerată un fenomen, și facem un popas în perioada în care s-a îndrăgostit de actorie, continuând, apoi, periplul până în ”România interbelică”, un concept muzical unic care păstrează parfumul și candoarea acelor timpuri.Este un proiect la care Miruna lucrează astăzi și, în curând, va deschide porțile primului muzeu virtual dedicat acelei perioade, salvând astfel ”o poveste din Bucureștiul de odinioară”.

Pe Miruna o cunoaștem mai bine în paginile revistei ”Ambasador pentru România”.

Numărul 2 al revistei tipărite ”Ambasador pentru România” poate fi comandat la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

Related posts

Valentin Preda, președinte al Bursei Române de Afaceri și inițiator Diplomacy360, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Dr. Gabriel Dimofte, directorul Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iași, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Marta Mocanu – Interviu cu prima femeie Guvernator al Rotary România-Republica Moldova

Teodora Badescu

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult