Avea 7 ani, purta costumul tradițional prahovean și cânta o doină la Muzeul Satului din București. Era prima filmare la care lua parte Miruna Ionescu și mâinile ei delicate tremurau de emoție. În spatele camerelor se afla chiar Mărioara Murărescu, iar la porțile muzeului o aștepta profesoara Maria Tănase Marin, cea care îi este alături și astăzi pe drumul muzical.
”Fetița de la Tezaur”, așa fusese numită la scurt timp după această filmare. Era primul copil care interpreta la 7 ani o doină și primul copil care apărea în emisiunea ”Tezaur Folcloric”. Din acel moment, viața Mirunei intra într-o nouă dimensiune.
Miruna Ionescu, interpretă de muzică populară, actriță și prezentatoare tv, este astăzi un important mesager al valorilor autentice românești.
Ne lăsăm purtați de Miruna Ionescu până departe, la casa bunicii din Vălenii de Munte, adunând de pe dealuri lumânărică și podbal.
Parcurgem, apoi, drumul ”fetiței de la folclor”, la vremea aceea considerată un fenomen, și facem un popas în perioada în care s-a îndrăgostit de actorie, continuând, apoi, periplul până în ”România interbelică”, un concept muzical unic care păstrează parfumul și candoarea acelor timpuri.Este un proiect la care Miruna lucrează astăzi și, în curând, va deschide porțile primului muzeu virtual dedicat acelei perioade, salvând astfel ”o poveste din Bucureștiul de odinioară”.
Pe Miruna o cunoaștem mai bine în paginile revistei ”Ambasador pentru România”.