Ambasador pentru România
Românii de Acasă

Pictorul David Croitor – Zborul unui povestitor pe pânză la ”Ambasador pentru România”

Și în acest număr al revistei ”Ambasador pentru România” pășim în lumea lui David Croitor, un pictor de mare forţă al artei contemporane românești și un distins caligraf al sufletului lucrurilor. ”Zborul” este povestea pe care ne-o împărtășește, o istorioară desprinsă din copilăria sa traită pe plaiurile Bucovinei. 

David Croitor se autointitulează „un povestitor pe pânză” care ține „un jurnal în culoare, un jurnal la vedere”. În același timp, David Croitor este și un scriitor extrem de talentat, un povestitor pe hârtia de scris, legat iremediabil de satul românesc.

”Autorul captivează, ești tentat sa lași la o parte totul și să-l citești pe nerăsuflate”, după cum notează scriitorul Gheorghe Vicol, cel care semnează prefața cărții pictorului, intitulată ”Perioada prostiei”.

Iar David Croitor completează: ”O, câte povești aș putea spune atunci când îmi odihnesc bătrânele oase lângă roata fântânii care suspină, lângă găleata spartă care plânge cu lacrimi atât de limpezi și mari”.

Îi citim cuvintele savuros de inocente care îi zugrăvesc copilăria în revista ”Ambasador pentru România”. Îi mulțumim că a acceptat să fie parte din noul număr cu aceeași deschidere și modestie copleşitoare cu care ne-a întâmpinat încă de la început!

Numărul 2 al revistei tipărite ”Ambasador pentru România” poate fi comandat la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

 

Related posts

La mulți ani, Costin Tuchilă! Interviu în revista ”Ambasador pentru România” cu un realizator de teatru radiofonic și un critic literar de o mare profunzime

Cristiana P. Bota

Pictorul Ștefan Câlția, admirat de Regele Charles al Marii Britanii și celebrat la Londra printr-o expoziție de artă

Cristiana P. Bota

Valentin Preda, președinte al Bursei Române de Afaceri și inițiator Diplomacy360, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult