Cezar Ouatu, cel mai valoros contratenor al generației sale, invitat la interviurile ”Ambasador pentru România”
Românii de Acasă

Cezar Ouatu, cel mai valoros contratenor al generației sale, invitat la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cezar Ouatu este un îndrăgit interpret de operă, pop-operă și pianist. Născut la Ploiești, Cezar Ouatu a devenit cunoscut publicului larg după ce a participat la concursul Eurovision, în 2013. Îl avem invitat la interviurile ”Ambasador pentru România”.

Este fiul lui Florian Ouatu, prim flautist la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti, fost profesor la Academia Mozarteum din Salzburg.

A început să cânte la pian la vârsta de șase ani și, adolescent fiind, a urmat cursurile Liceului de Muzică şi Arte ”Carmen Sylva” din Ploiești, iar la 19 ani și-a descoperit vocea de contratenor și a început să studieze canto şi muzică barocă.

În 2001 a fost admis la Conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano, una dintre cele mai bune şcoli de muzică din lume, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, şi a absolvit în 2004 cu calificativul maxim. În paralel, a urmat cursuri de măestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic şi Mariana Nicolesco.

Cezar Ouatu are în palmares zeci de spectacole pe marile scene ale lumii și mai multe premii internaţionale obținute la competiţii de canto din Barcelona, Dresda, Milano, Monaco sau San Marino.

Cezar Ouatu este considerat cel mai valoros contratenor al generaţiei sale de prestigioasa
publicaţie “Das Opernglas”.

Pe Cezar Ouatu îl avem invitat în nr. 2 al revistei ”Ambasador pentru România”, care va putea fi comandată începând de săptămâna viitoare.

Revista ”Ambasador pentru România” poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

Related posts

Inna, cea mai cunoscută artistă de origine română la nivel internațional, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Ioana Arsenie, strateg financiar Trusted Advisor, ne explică ce provocări vor avea afacerile românești în 2021

Teodora Badescu

Medicul Virgil Musta, interviu exclusiv în revista tiparită „Ambasador pentru România”

Teodora Badescu

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult