Ambasador pentru România
Nina Felicia Gherman, jurnalist la Radio China - Dialog despre viața pe continent asiatic la ”Ambasador pentru România”
Românii din Diaspora

Nina Felicia Gherman, jurnalist la Radio China – Dialog despre viața pe continent asiatic la ”Ambasador pentru România”

Pe Nina Felicia Gherman am găsit-o la Beijing, împletind munca de jurnalist la Radio China cu tandrețea ceaiului alb și cu profunzimea filosofiei confucianiste. Acolo, pe continent asiatic, și-a împlinit un vis de demult, un vis care a stat închis într-o cutie de cești de ceai primite în dar în Ardealul natal.

Astăzi, Nina Gherman este un ”ambasador” prețios pentru România pe continent asiatic. Din 2010 este jurnalist-expert media la China Media Group, iar din 2014 are o emisiune săptămânală la Radio China alături de colega sa, Li Xin.

Realizează emisiunea ”Cultura Chinei într-o ceașcă” în care deapănă povești din China sau din România. Emisiunea a fost premiată de patru ori la categoria relatări speciale ale Radiodifuziunii Internaționale chineze, cele mai importante premii acordate emisiunilor realizate pentru străinătate.

În departamentul de limba română al postului Radio China Internațional, programele secției de limba română sunt pregătite de o echipă formată din 13 chinezi vorbitori de limba română și trei jurnaliști români care asigură emisia atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova.

Pe Nina Gherman o avem invitată în numărul 2 al revistei ”Ambasador pentru România”. Pornim într-un dialog profund despre viața pe continent asiatic, despre cum se face jurnalism în China și, nu în ultimul rând, despre cultura chineză.

Revista ”Ambasador pentru România” poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

 

Related posts

Prof. Dr. Silvia Marcu ne vorbeşte despre efectele pandemiei asupra mobilității umane și migrației românilor în UE

Teodora Badescu

Aurora Simionescu, un astrofizician român care a descoperit o particulă din Univers, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Revista ”Ambasador pentru România” a ajuns în Italia. Pictorița Doina Sandu a promovat publicația în comunitatea de români din Tortona

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult