Ambasador pentru România
Nina Felicia Gherman, jurnalist la Radio China - Dialog despre viața pe continent asiatic la ”Ambasador pentru România”
Românii din Diaspora

Nina Felicia Gherman, jurnalist la Radio China – Dialog despre viața pe continent asiatic la ”Ambasador pentru România”

Pe Nina Felicia Gherman am găsit-o la Beijing, împletind munca de jurnalist la Radio China cu tandrețea ceaiului alb și cu profunzimea filosofiei confucianiste. Acolo, pe continent asiatic, și-a împlinit un vis de demult, un vis care a stat închis într-o cutie de cești de ceai primite în dar în Ardealul natal.

Astăzi, Nina Gherman este un ”ambasador” prețios pentru România pe continent asiatic. Din 2010 este jurnalist-expert media la China Media Group, iar din 2014 are o emisiune săptămânală la Radio China alături de colega sa, Li Xin.

Realizează emisiunea ”Cultura Chinei într-o ceașcă” în care deapănă povești din China sau din România. Emisiunea a fost premiată de patru ori la categoria relatări speciale ale Radiodifuziunii Internaționale chineze, cele mai importante premii acordate emisiunilor realizate pentru străinătate.

În departamentul de limba română al postului Radio China Internațional, programele secției de limba română sunt pregătite de o echipă formată din 13 chinezi vorbitori de limba română și trei jurnaliști români care asigură emisia atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova.

Pe Nina Gherman o avem invitată în numărul 2 al revistei ”Ambasador pentru România”. Pornim într-un dialog profund despre viața pe continent asiatic, despre cum se face jurnalism în China și, nu în ultimul rând, despre cultura chineză.

Revista ”Ambasador pentru România” poate fi comandată la adresa redactie@roambasador.ro sau în secțiunea Comandă revista.

 

Related posts

LONDRA. Mihaela Panaitescu, pictor contemporan si fashion designer: Publicul britanic are cultura artistica si admiratie pentru noutate

Cristiana P. Bota

Laura Bretan la „Ambasador pentru România: Pandemia m-a învățat să prețuiesc ceea ce am

Teodora Badescu

Interviu cu Dr. Tudor Toma, pneumolog român în serviciul NHS din Marea Britanie

Teodora Badescu

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult