Ambasador pentru România
Actualități

Lideri UE: Vaccinarea anti COVID-19 ar putea fi efectuata in fiecare an

Vaccinarea anti COVID-19 ar putea fi efectuata in fiecare an, la fel ca vaccinarea anti-gripala, au transmis liderii Uniunii Europene (UE) in cadrul unui summit virtual. 

Presedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus ca statele membre ar trebui sa isi imbunatateasca capacitatea de secventiere a genomului noilor tulpini are virusului, astfel incat vaccinurile sa fie adaptate.

Mai multe critici au fost aduse Uniunii Europene pentru ritmul lent al vaccinarii impotriva coronavirusului.

Vaccinarea impotriva COVID-19 a inceput peste tot in Uniunea Europeana pe 27 decembrie 2020. Comisia Europeana a aprobat initial doua vaccinuri anti-COVID-19 evaluate ca fiind sigure si eficace, dozele fiind trimise in acelasi timp in toate tarile din UE, in aceleasi conditii.

Ulterior, Comisia a autorizat si cel de-al treilea vaccin impotriva COVID-19. Pe 29 ianuarie, CE a acordat o autorizatie conditionata de introducere pe piata pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca. Autorizatia s-a bazat, potrivit Comisiei, pe o recomandare stiintifica pozitiva emisa in urma unei evaluari aprofundate a sigurantei, eficacitatii si calitatii vaccinului efectuate de catre Agentia Europeana pentru Medicamente si este aprobata de statele membre.

Deocamdata se pot vaccina grupurile prioritare – persoanele in varsta sau personalul medico-sanitar. Insa in curand vor exista suficiente vaccinuri pentru toata populatia Uniunii Europene.

Dupa vaccinarea unui numar suficient de persoane, vom putea reveni treptat la o viata normala. Cel putin teoretic.

 

 

Related posts

Bursele Esade Business & Law School: O oportunitate unică pentru studenții români de a-și începe cariera la una dintre universitățile de top din Europa

Cristiana P. Bota

Istoria regalității din România, prezentată în nordul Marii Britanii prin expoziția ”Oameni, Cultură, Istorie de Ziua Încoronării”

Cristiana P. Bota

Parintele Crin Triandafil Theodorescu: Draga Romanie, n-o sa te lingusesc. Ti-o spun p-a-dreapta, ziua ta nu e pe 1 Decembrie

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult