Ambasador pentru România
Actualități

Lideri UE: Vaccinarea anti COVID-19 ar putea fi efectuata in fiecare an

Vaccinarea anti COVID-19 ar putea fi efectuata in fiecare an, la fel ca vaccinarea anti-gripala, au transmis liderii Uniunii Europene (UE) in cadrul unui summit virtual. 

Presedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus ca statele membre ar trebui sa isi imbunatateasca capacitatea de secventiere a genomului noilor tulpini are virusului, astfel incat vaccinurile sa fie adaptate.

Mai multe critici au fost aduse Uniunii Europene pentru ritmul lent al vaccinarii impotriva coronavirusului.

Vaccinarea impotriva COVID-19 a inceput peste tot in Uniunea Europeana pe 27 decembrie 2020. Comisia Europeana a aprobat initial doua vaccinuri anti-COVID-19 evaluate ca fiind sigure si eficace, dozele fiind trimise in acelasi timp in toate tarile din UE, in aceleasi conditii.

Ulterior, Comisia a autorizat si cel de-al treilea vaccin impotriva COVID-19. Pe 29 ianuarie, CE a acordat o autorizatie conditionata de introducere pe piata pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca. Autorizatia s-a bazat, potrivit Comisiei, pe o recomandare stiintifica pozitiva emisa in urma unei evaluari aprofundate a sigurantei, eficacitatii si calitatii vaccinului efectuate de catre Agentia Europeana pentru Medicamente si este aprobata de statele membre.

Deocamdata se pot vaccina grupurile prioritare – persoanele in varsta sau personalul medico-sanitar. Insa in curand vor exista suficiente vaccinuri pentru toata populatia Uniunii Europene.

Dupa vaccinarea unui numar suficient de persoane, vom putea reveni treptat la o viata normala. Cel putin teoretic.

 

 

Related posts

Alexandru Lazăr a fost numit Consul Onorific al României în Insulele Baleare

Cristiana P. Bota

Revista ”Ambasador pentru România” a obținut finanțare din partea DRP

Cristiana P. Bota

Festival de poezie in memoriam Clara Margineanu, organizat pe 3 septembrie de BES România și Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult