Ambasador pentru România
Expat în România

Norihiro Haruta – Povestea fotografului japonez care a surprins în imagini de colecție România anilor ‘90

Bucureștiul care respira libertate în urmă cu 30 de ani a fost imortalizat în imagini de colecție de fotograful japonez Norihiro Haruta. Era student în 1990, îndrăgostit de România, de sarmale, de țuică și de spiritul independent al românilor.

Norihiro Haruta avea 22 de ani în 1990, atunci când a venit să viziteze România, o ţară care tocmai scăpase de dictatura ceauşistă şi încerca să păşească în democraţie.

“Am văzut mulți oameni frumoși și liberi în acele zile”, spune fotograful japonez Norihiro Haruta.

Astăzi, pozele lui Nori nasc nostalgii și rămân un document de arhivă.

De atunci, Nori revine constant în România, cu precădere la Horezu, să regăsească un anume
spirit pe care nu-l are acasă. În ‘90 cunoscuse o fată în Gara de Nord care i-a spus că în Horezu e tare frumos. Așa a ajuns acolo.

Studentul de atunci are astăzi 51 de ani și îl vom cunoaște la interviurile “Ambasador pentru România”. Un interviu despre România noastră, dar și despre Japonia lui Nori.

Cu Norihiro discutăm într-un interviu exclusiv acordat revistei tipărite „Ambasador pentru România”. De asemenea, în revistă vedem și o colecție de fotografii realizată de Nori imediat după Revoluție.

Numărul 1 al revistei „Ambasador pentru România” are 92 de pagini și poate fi comandat la adresa redactie@roambasador.ro, pe WhatsApp la numărul (+4)0730084812 și pe pagina de Facebook: https://web.facebook.com/ambasadorpentruromania.

Sursa foto: Hiro Komae

 

Related posts

Sotiris Chatzidakis, fondatorul CEO Clubs Romania: Ca expat, te simti bine primit in Romania

Cristiana P. Bota

Arabella McIntyre-Brown, scriitoare şi jurnalistă britanică stabilită în România, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Soprana de origine albaneză Arlinda Morava, printre cei mai apreciați artiști de pe scena lirică românească. Interviu

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult