Revista ”Ambasador pentru România”
Sotiris Chatzidakis, fondatorul CEO Clubs Romania: Ca expat, te simti bine primit
Expat în România

Sotiris Chatzidakis, fondatorul CEO Clubs Romania: Ca expat, te simti bine primit in Romania

Sotiris Chatzidakis, fondatorul CEO Clubs in Romania, este de origine greaca si cea mai mare parte a timpului o petrece la noi. Cand a ajuns prima data pe pamant romanesc nu cunostea aproape pe nimeni, insa cativa ani mai tarziu, cei mai buni prieteni ai sai sunt romani. A simtit o atractie pentru tara noastra inca de cand a aterizat pe aeroportul Otopeni si astazi sustine ca isi doreste sa ramana cat mai mult timp aici.

„De cand am pasit pe Otopeni mi-am spus ca imi place acest loc si ca se vor intampla lucruri bune aici. Cand spunem ca ne place un loc, clar ne referim ca ne plac oamenii din acel loc. Aici oamenii sunt deschisi, sunt fericiti, sunt pozitivi. (…) In Romania, ca expat, te simti bine primit. De altfel, se spune despre expatii care ajung in Romania ca plang de doua ori, o data cand afla ca trebuie sa vina aici si a doua oara cand sunt anuntati ca li se termina mandatul. Tuturor expatilor le place in Romania, in special datorita oamenilor de aici”, a povestit Sotiris Chatzidakis pentru wall-street.ro.

Chief Executive Officers Club International (CEO Clubs) este una dintre cele mai prestigioase organizatii de business din intreaga lume, care reuneste antreprenori si executivi de top. In Romania, CEO Clubs a fost adusa in 2011 de Sotiris Chatzidakis, iar in prezent un numar de 150 de membri, manageri de top si antreprenori, se intalnesc periodic, discuta provocari, impartasesc idei si leaga colaborari.

„In 2011 clubul era prezent in Europa doar in Grecia. Eu am incercat sa il lansez in Bulgaria si Romania in paralel, insa piata din Romania era mai interesanta si am decis, din lipsa de timp, sa renunt la Bulgaria. (…) Romania reprezenta optiunea fireasca din multe motive, de exemplu Bucurestiul este un loc unde pot ajunge intr-o ora jumatate din Atena, apoi a contant dimensiunea pietei, precum si instinctul meu”, isi aminteste Sotiris Chatzidakis.

De ce iubeste felul de a fi al romanilor? Ei bine, pentru ca romanii sunt foarte emotionali, calzi, pentru ca reusesc sa transmita sentimente.

„Din cand in cand joc fotbal. De asemenea, imi place sa citesc mult, sa ma vad cu prietenii mei, caci, dupa sase ani, cei mai buni prieteni ii am in Romania. Cea mai mare provocare in primul an in Romania a fost lipsa prietenilor, insa am rezolvat-o dupa cateva luni. De indata ce mi-am facut prieteni, totul a devenit super. Suntem un grup format din romani, indieni, turci si alte nationalitati. Imi place sa imi petrec timpul cu ei. Ma duc la meciuri de baschet”, povesteste managerul.

In opinia luiSotiris Chatzidakis, fiecare om trebuie sa faca toate eforturile pentru a face ceva ce isi doreste cu adevarat.

„Nu exista sa nu ai timp, ci sa nu iti faci timp. Mie imi place sa joc fotbal, daca ma suna acum prietenii mei si ma invita si am o cina de afaceri planificata, de exemplu, voi face tot posibilul sa o aman si sa ajung. Nu stiu daca voi reusi, dar macar voi fi incercat”, spune acesta.

Si acum, la fel ca in urma cu cativa ani, managerul spune ca se simte bine in tara noastra si intentioneaza sa ramana cat mai mult timp aici.

Pe de alta parte, vacantele si le petrece cu familia, cele de vara intr-una dintre insulele grecesti, iar in timpul concediilor din sezonul rece ori ramane in Bucuresti impreuna cu ai sai ori merge intr-o statiune montana din Italia sau Elvetia.

 

Related posts

Soprana de origine albaneză Arlinda Morava, printre cei mai apreciați artiști de pe scena lirică românească. Interviu

Cristiana P. Bota

Norihiro Haruta – Povestea fotografului japonez care a surprins în imagini de colecție România anilor ‘90

Teodora Badescu

Arabella McIntyre-Brown, scriitoare şi jurnalistă britanică stabilită în România, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.


Site-ul revistei ”Ambasador pentru România” folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Acept Citește mai mult