Ambasador pentru România
Dr Horace Roman
Excelență

Medicul chirurg Horace Roman apare în paginile săptămânalului francez Paris Match

Reputatul medic român Horace Roman, care excelează pe plan mondial în tratamentul chirurgical și managementul endometriozei, apare în paginile Paris Match de săptămâna aceasta.

Profesorul Roman activează în prezent în Franța. A absolvit medicina la Cluj, apoi a plecat din țară și a absolvit a doua facultate de medicină în Franța și, totodată, doctoratul în epidemiologie, la Universitatea Piere and Marie Curie din Paris.

De peste 25 de ani practică medicina în afara țării, activând în diverse centre universitare de renume din Europa. Este cetățean francez și unul dintre reputații medici pe plan mondial care și-au dedicat activitatea cercetării și tratamentului endometriozei. În prezent este medic chirurg la Clinica Tivoli Ducos din Bordeaux, Franța.

Descoperirile sale în ce privește tratamentul endometriozei i-au adus profesorului Roman și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al World Endometriosis Society și European Endometriosis League, dar și pe cea de membru în diverse alte foruri de specialitate: Asociația Americană de Ginecologie Laparoscopică, Societatea Europeană de Endoscopie Ginecologică.

În România este Doctor Honoris Causa al Universității din București, la propunerea profesorului Nicolae Suciu.

Paris Match a fost inițiat în 1949 de Jean Prouvost. Numele a fost dat după revista săptămânală „Match”, care a fost cumpărată în 1938 de Jean Prouvost. El a transformat fosta revistă sportivă într-o publicație de știri. Magazinul a apărut din nou sub numele de „Paris Match” în martie 1949, după terminarea celui de-al doilea război mondial. El a luat ca exemplu formatul gazetei americane „Life”, respectiv știrile au fost completate cu imagini.

Dr. Horace Roman apare în paginile Paris Match
Dr. Horace Roman apare în paginile Paris Match

 

Related posts

Grigore Tinică, unul dintre cei mai buni medici în chirurgie cardiovasculară din Europa, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Spitalul Militar din Bucureşti a infiinţat o comisie oncologică multidisciplinară cu scopul de a îmbunătăţi îngrijirea pacientului oncologic

Cristiana P. Bota

La mulți ani, România! Barbu Ștefănescu Delavrancea: România este patria noastră și a tuturor românilor

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult