Ambasador pentru România
Coperta revistei "Ambasador pentru România" este dată de Vicențiu Rădulescu, unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii
Românii de Acasă

Coperta revistei „Ambasador pentru România” este dată de Vicențiu Rădulescu, unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii

Vicențiu Rădulescu este unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii. Predă la catedra de Matematică a Universității din Craiova și este cercetător științific la Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române. Profesorul Vicențiu Rădulescu este cel care dă coperta revistei „Ambasador pentru România”, numărul ianuarie-martie 2021.

A iubit matematica de mic, Newton i-a servit drept model în viață încă de la vârsta de 10 ani, iar munca, seriozitatea și dragostea părinților l-au însoțit pretutindeni pe drumul către excelență. Astăzi, este unul dintre cei mai apreciați profesori de matematică în marea cercetare mondială, articolele și cărțile lui Vicențiu Rădulescu fiind citate de 11.000 de ori de peste 2.200 de cercetători.

Este de părere că tot ce a reușit în viață se datorează părinților săi, pentru care poartă o iubire nemărginită de timp, iar despre prestigiul academic crede că se câștigă și se păstrează foarte greu. Dar, tocmai acesta este factorul cheie al unui popor, pentru că o națiune devine importantă odată cu creșterea prestigiului academic.

Vicențiu Rădulescu și-a dat doctoratul la cea mai mare universitate din Franța – Université Pierre et Marie Curie – sub îndrumarea unui ilustru matematician, profesorul Hâim Brézis, membru a numeroase academii prestigioase din întreaga lume.

“Perioada petrecută sub îndrumarea acestui distins matematician mi-a reamintit ce mă învățaseră părinții în copilărie: calitate la cel mai înalt nivel, precum și muncă, muncă și iarăși muncă”, mărturisește Vicențiu Rădulescu.

Dealtfel, perioada de formare profesională petrecută la Paris a constituit rampa de lansare pe plan științific la nivel internațional.

De-a lungul carierei sale, profesorul Vicențiu Rădulescu a avut ecouri extrem de apreciative în străinătate, dar nu a fost tentat să emigreze. S-a perfecționat peste hotare, a colaborat cu cercetători de mare valoare din diferite colțuri ale lumii, însă de fiecare dată a revenit acasă, în România. Acolo unde îl găsim și astăzi, mai exact la catedra de Matematică a Universității din Craiova.

“Niciodată nu mi-am părăsit poziția de la universitate pe care am câștigat-o prin concurs în 1990 și niciodată nu am dorit să plec din țară”, susține matematicianul.

În România a devenit cunoscut după ce agenția internațională Clarivate Analytics l-a inclus pe locul 42 în topul primilor 70 de profesori din toată lumea care au făcut performanță în lumea infinită a cifrelor. Includerea sa în lista “Highly Cited Researchers” este pentru a treia oară, după 2014 și 2019.

Agenția internațională Clarivate Analytics este un lider global recunoscut care îi identifică în fiecare an pe cei mai influenți cercetători din lume.

Excelența dovedită pe plan intern și internațional fac din Vicențiu Rădulescu un interlocutor special ale cărui opinii capătă o greutate aparte. Un interviu exclusiv pe care îl puteți citi în revista „Ambasador pentru România”.

Numărul 1 al revistei „Ambasador pentru România” are 92 de pagini și poate fi comandat la adresa redactie@roambasador.ro, pe WhatsApp la numărul (+4)0730084812 și pe pagina de Facebook: https://web.facebook.com/ambasadorpentruromania.

 

Related posts

Pictorul David Croitor – Zborul unui povestitor pe pânză la ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Adrian Luca, guvernator Rotary în perioada 2021-2022, la interviurile ”Ambasador pentru România”: Noi, ca națiune, ar trebui să învățăm că împreună suntem o forță!

Cristiana P. Bota

Cezar Ouatu, cel mai valoros contratenor al generației sale, invitat la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult