Ambasador pentru România
dr tudor toma
Românii din Diaspora

Interviu cu Dr. Tudor Toma, pneumolog român în serviciul NHS din Marea Britanie

Invitat al interviurilor “Ambasador pentru România” este Phd. Dr. Tudor Toma, pneumolog român în serviciul NHS din Marea Britanie.

În teza de doctorat a descris pentru prima dată în lume un tratament minim invaziv, endoscopic, pentru pacienții cu emfizem. Din martie 2020 se află în prima linie a luptei împotriva SARS-COV-2 într-un spital din Londra.

Dr. Tudor Toma a absolvit Facultatea de Medicină “Grigore T. Popa” din Iași, în anul 1993, unde a făcut și pregătirea postuniversitară ca rezident în pneumologie. A contribuit la lansarea și dezvoltarea ediției în limba română a British Medical Journal, al cărei editor a fost pentru primii trei ani (1994-1997).

În 2000 a plecat la Londra și a lucrat la Royal Brompton Hospital, Imperial College, University of London, unde și-a făcut doctoratul (PhD) în bronhoscopie intervențională.

În lucrarea sa de doctorat a descris pentru prima dată în lume un tratament minim invaziv, endoscopic, pentru pacientii cu emfizem: reducerea volumelor pulmonare pe cale endoscopică.

Abia anul acesta, în 2020, adică 15 ani mai târziu, tratamentul propus de noi a fost complet aprobat pentru utilizarea clinică de rutină în NHS”, ne-a dezvăluit dr. Tudor Toma.

A fost invitat să facă parte din proiectul de reabilitare respiratorie din Franța, într-un spital care se concentrează pe reabilitarea pacienților care au avut forme severe de pneumonie de tip
Covid-19.

Pe Dr. Tudor Toma il avem invitat în paginile revistei „Ambasador pentru România”.

Numărul 1 al revistei „Ambasador pentru România” are 92 de pagini și poate fi comandat la adresa redactie@roambasador.ro, pe WhatsApp la numărul (+4)0730084812 și pe pagina de Facebook: https://web.facebook.com/ambasadorpentruromania.

 

Related posts

Prof. Dr. Silvia Marcu ne vorbeşte despre efectele pandemiei asupra mobilității umane și migrației românilor în UE

Teodora Badescu

Valentin Preda ne explică cum sunt susținute companiile românești să acceseze piețele internaționale printr-un sistem de burse de afaceri bilaterale

Cristiana P. Bota

Nina Felicia Gherman, jurnalist la Radio China – Dialog despre viața pe continent asiatic la ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult