Ambasador pentru România
Cultură

Primul recital al anului din seria „Seratele Enescu”, program derulat de ICR New York

Primul recital al anului din seria „Seratele Enescu”, program derulat de Romanian Cultural Institute din New York / ICR New York, a fost susținut, pe 28 ianuarie, de duo-ul Eight Strings, ce îi are în componență pe Ion-Alexandru Mălaimare (vioară) și YooBin Lee (violă), și de pianista Ji-Min Sung, cu un program de lucrări clasice și moderne.

Lucrările au cuprins: 1). S. Rachmaninoff – Trio Elegiaque No. 1; 2). J. S. Bach – Prelude; 3). L. van Beethoven – Sonata No. 5, ‘Spring’; 4). A. Piazzolla – Le Grand Tango; 5). N. Paganini – ‘Cantabile’.

Seria de concerte „Seratele Enescu Online”, care anul trecut a fost constituită din 28 de recitaluri exclusive, desfășurate în perioada 16 aprilie – 10 decembrie, pusă la dispoziția ICR New York de către unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni români, româno-americani și internaționali ai momentului, este reluarea, în spațiul virtual, a programului permanent omonim „Seratele Enescu de la New York” /„Enescu Soirees of New York”.

Programul concertelor „Seratele Enescu Online” /„Enescu Soirees Online”:

18 februarie – recital duo-ul Vlad Masitorovici (vioară) – Diana Ionescu (pian)

11 martie – cvartet format din Marian Tănău (vioară), Sujin Lim (vioară), Michael Chen (viola), Jeremy Crosmer (violoncel)

1 aprilie – duo-ul format din chitaristele Ana Maria Bibescu și Raisa Mihai

22 aprilie – recital al sopranei Gabriela Iștoc, acompaniată de la pian de Mihaela Spiridon

13 mai – recital Cristian Ganicenco (trombon) și Elisabeth Fessler (trompetă)

3 iunie – duo-ul de percuție Irina Rădulescu – Răzvan Florescu

24 iunie – Liviu Prunaru (vioară) și Lorena Țecu (pian)

15 iulie – concert al Cvaretului Arcadia, format din Ana Török, Răsvan Dumitru, Traian Boală şi Zsolt Török.

Seria muzicală este una dintre cele șapte serii permanente derulate de ICR New York, care prezintă, prin conținuturi online originale și exclusive, într-un mod susținut, atractiv și inteligibil pentru un public străin, diversitatea expresiilor creativității și istoriei românești, precum și unele dintre cele mai semnificative contribuții intelectual-academice la înțelegerea și dezvoltarea relațiilor româno-americane.

 

Related posts

Opera Națională București ne invită să ne bucurăm de emoția spectacolelor cu public

Teodora Badescu

Colocviile TeleMoldova Plus, un eveniment în parteneriat cu revista ”Ambasador pentru România”, pe 7 decembrie la sediul Primăriei Iași

Cristiana P. Bota

„Mărțișoare în dar”, pe 28 februarie la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești

Teodora Badescu

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult