Ambasador pentru România
Norvegia
Actualități

Norvegia schimbă condițiile de intrare în țară în context COVID-19

Autoritățile norvegiene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Norvegiei, în contextul pandemiei de COVID-19. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, noile măsuri întră în vigoare la data de 29 ianuarie 2021, ora 00.01, și sunt valabile până la data de 12 februarie 2021.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de autoritățile norvegiene, începând cu data de 29 ianuarie 2020, ora 00.01, intrarea în Norvegia va fi permisă doar unor categorii de persoane.

Va prezentăm mai jos categoriile de persoane care pot intra în Norvegia: 

– persoanele care dețin cetățenia norvegiană;
– persoanele care au domiciliul sau reședința în Norvegia;
– membrii de familie ai persoanelor care au reședința în Norvegia (de exemplu: soțul / partenerul înregistrat / coabitantul, copiii minori, părinții copiilor minori);
– persoanele aflate în tranzit aeroportuar în Norvegia;
– transportatorii profesioniști de mărfuri și persoane;
– membrii echipajelor navale și cei ai echipajelor aeriene;
– jurnaliștii și alt tip de personal aflat în misiune pentru o instituție media străină;
– persoanele care se deplasează în Norvegia din anumite motive (de exemplu: pentru îngrijirea copiilor minori, pentru acordarea de îngrijire anumitor categorii de persoane vulnerabile sau din alte motive de asistență socială);
– persoanele care își desfășoară activitatea în domenii sociale considerate critice;
– personalul medical din Suedia și Finlanda care își desfășoară activitatea în cadrul serviciului norvegian de sănătate și îngrijire.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară

Totodată, cu titlu excepțional, va fi permis accesul pe teritoriul norvegian persoanelor care au început deplasarea către Norvegia anterior intrării în vigoare a noilor măsuri.

Toate celelalte măsuri anunțate anterior cu privire la regimul de călătorie în Norvegia rămân în vigoare. Condițiile de călătorie în Norvegia în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarea pagină de internet: http://www.mae.ro/node/51923.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo: 0047 22 561237; 0047 22 446951; 0047 22 556832; 0047 22 558227.

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 0047 99 153137.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet http://oslo.mae.ro și https://www.mae.ro/.

Related posts

A apărut numărul 9 al revistei ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Europa aplica restrictii mai dure de teama noii tulpini a coronavirusului din Marea Britanie

Cristiana P. Bota

Bursele Esade Business & Law School: O oportunitate unică pentru studenții români de a-și începe cariera la una dintre universitățile de top din Europa

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult