Ambasador pentru România
Profesor doctor Alexandru Oproiu
Excelență

Prof. Dr. Alexandru Oproiu, fondatorul scolii moderne de gastroenterologie, a plecat in eternitate. A facut excelenta in medicina timp de peste 60 de ani

Prof. Dr. Alexandru Oproiu, fondatorul scolii moderne de gastroenterologie, a trecut in eternitate. Anuntul a fost facut, luni (16 noiembrie), de Colegiul Medicilor din Romania. Ar fi implinit varsta de 90 de ani chiar de Ziua Nationala a Romaniei. Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucuresti, Viorel Jinga, a tinut sa-i aduca un pios omagiu marelui profesor.

”Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat in Eternitate! Ii adresam un Pios Omagiu plin de Recunostinta, pentru activitatea Medicala si Didactica!”, a scris Viorel Jinga pe pagina sa de socializare.

Alexandru Oproiu este creatorul scolii romanesti de gastroenterologie, a vindecat sute de mii de romani de cele mai grele afectiuni si a muncit timp de peste 60 de ani cu un entuziasm fantastic. A condus 21 de ani Spitalul Fundeni, a fost de doua ori secretar de stat in Ministerul Sanatatii si a participat in calitate de invitat an de an la toate congresele mondiale de gastroenterologie, fiind la curent cu cele mai noi tratamente.

Alexandru Oproiu a profesat pana la 89 de ani si venea in fiecare dimineata la ora 7,00 la serviciu, oferind consultatii inclusiv in clinicile private.

Concluzionand, Alexandru Oproiu este un model de performanta profesionala, patriotism si eleganta personala fara egal.

Scurta biografie a profesorului Alexandru Oproiu

Prof. Dr. Ioan-Alexandru Oproiu s-a nascut la data de 1 decembrie 1930, in comuna Glavile-Pitesteana, judetul Valcea. A absolvit in 1956, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila – Bucuresti.

Dr. Alexandru Oproiu
Prof. Dr. Alexandru Oproiu, fondatorul scolii moderne de gastroenterologie

Cu o experienta de 60 de ani in medicina, Prof. Dr. Alexandru Oproiu a fost formatorul scolii moderne de gastroenterologie si hepatologie din Romania. A publicat 162 de articole de specialitate in literatura medicala romana si 38 in strainatate.

Alexandru Oproiu mai avea 2 saptamani pana urma sa implineasca 90 de ani. Presedintele de onoare al Societatii Romane de Gastroenterologie spunea intr-un interviu acordat presei scrise ca la inceputul carierei sale un medic specialist in medicina interna era bun la toate.

A fost presedinte de onoare al Societatii Romane de Gastroenterologie si membru in Societatea Americana de Gastroenterologie, Societatea Franceza de Gastroenterologie, Societatea Franceza de Endoscopie Digestiva si in Societatea Italiana de Endoscopie digestiva. Alexandru Oproiu a fost formatorul scolii moderne de gastroenterologie si hepatologie din Romania.

De asemenea, Alexandru Oproiu a condus Institutul Fundeni timp de 24 de ani, a fost secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, a activat in invatamant timp de 47 de ani.

Medicul Alexandru Oproiu avea competente in endoscopia digestiva superioara, inferioara si videocapsula endoscopica.

„Cea mai mare satisfactie a mea vine de la fostii pacienti care ma opresc acolo unde ma intalnesc si-mi spun: «Am fost bolnavul dumneavoastra acum 37 de ani, m-ati tratat, m-ati vindecat» sau «Aveam 19 ani si am fost internat la dumneavoastra 30 de zile cu stare grava de boala, acum sunt bine si am trei copii mari. Ma rog tot timpul pentru sanatatea dumneavoastra, dle doctor». Am satisfactii numeroase pentru ca iau din viata ceea ce este bun si ceea ce imi place. Se pune intrebarea daca are valoare medicina romaneasca. Medicina romaneasca are o mare experienta, are traditie bogata, constituie un edificiu construit in multele decenii de existenta”, declara dr. Oproiu intr-un interviu, citat de jurnalul.ro.

 

Related posts

Medima Health lanseaza primele doua clinici de excelenta in imagistica medicala si radiologie din Bucuresti

Cristiana P. Bota

Ziua Mondială a Scriitorilor, sărbătorită pe 3 martie la inițiativa PEN Club Internațional

Teodora Badescu

Grigore Tinică, unul dintre cei mai buni medici în chirurgie cardiovasculară din Europa, la interviurile ”Ambasador pentru România”

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult