Primul pasager care a circulat cu o capsula hiperloop este o romanca. Se numeste Sara Luchian, locuieste in Statele Unite si este fiica unor ingineri romani care au fugit din Romania comunista.
Sara Luchian a parcurs cei 500 de metri ai tubului de test alaturi de Josh Giegel, cofondator si director tehnologic al proiectului Virgin Hyperloop. Traseul a fost parcurs in doar 15 secunde, capsula lor atingand 172 km/ora. Virgin a promis ca revolutionarul sistem va depasi 1.000 km/ora.
Proiectul Virgin Hyperloop a fost dezvoltat pe o idee a lui Elon Musk.
Sara Luchian a declarat la BBC ca experienta in capsula a fost „uimitoare, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic”. Ea si Josh Giegel au purtat haine obisnuite in timpul testului desfasurat duminica langa Las Vegas.
Romanca a mai spus ca intreaga calatorie a fost confortabila si nu s-a asemanat deloc cu „un rollercoaster”, desi acceleratia a fost mai rapida decat ar fi in cazul unei traseu mai lung. Niciunul dintre pasageri nu s-a simtit rau, iar Luchian a adaugat ca viteza atinsa a fost conditionata de lungimea traseului de test.
Conceptul Virgin Hyperloop a fost construit pe baza unei idei a fondatorului Tesla, Elon Musk. Ea se bazeaza pe sistemul trenurile cu levitatie magnetica (maglev), insa conceptul ofera o viteza mai mare pentru ca deplasarea se realizeaza intr-un tub de vacuum. Recordul de viteza pentru un tren maglev a fost atins in 2015, cand un tren japonez a atins 600 km/ora.
Virgin Hyperloop are un drum lung in fata pentru a ajunge de la stadiul de concept la transport comercial. Pentru inceput, compania trebuie sa adune 500 de milioane de dolari pentru a construi un nou site de testare in statul Virginia, cu o lungime de aproape 10 kilometri.
Proiectul Hyperloop a fost fondat in 2014, insa grupul Virgin a inceput sa investeasca in el in 2017.