Ambasador pentru România
Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”
Excelență

Spitalul Militar din Bucureşti a infiinţat o comisie oncologică multidisciplinară cu scopul de a îmbunătăţi îngrijirea pacientului oncologic

Pentru evaluarea corectă a cazurilor cu specific oncologic, internate în cadrul secţiilor Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, s-a înfiinţat „Tumor Board” – Comisie oncologică multidisciplinară – care are ca obiectiv principal, îmbunătăţirea îngrijirii pacientului oncologic atât din punct de vedere al diagnosticului, cât şi al strategiei tratamentului, inclusiv din perspectiva de dispensarizare şi/ sau reabilitare şi reintegrare socială.

Activitatea Comisiei îşi propune să îmbunătăţească, la nivel global, calitatea actului medical asigurat pacienţilor oncologici, prin crearea cadrului necesar pentru realizarea transferului de expertiză medicală multidisciplinară şi a codurilor de bună practică, permiţând up-gradarea la ultimele informaţii apărute în acest domeniu dar şi o specializare şi perfecţionare a medicilor rezidenţi şi a personalului mediu implicat în îngrijirea pacienţilor.

Săli de tratament ambulatorii:

Dotări:

Electrocardiograf;
Ecograf abdominal;
Ace puncţie sternală;
Ace biopsie osteomedulară;
Ace biopsie puncţie tumorală.
Servicii medicale:

Chimioterapie;
Consultaţii oncologice;
Determinarea unor markeri tumorali;
Tratament suportiv;
Evaluarea postterapeutică a pacienţilor cu afecţiuni oncologice.

Secţia Oncologie Medicală este o structură medicală specializată , acreditată la nivel naţional să deruleze Programul Naţional de Oncologie (PNS3).

Related posts

Ana Maria Popescu Brânză, unul dintre cei mai buni ambasadori ai sportului românesc, interviu în revista ”Ambasador pentru România”:

Cristiana P. Bota

Medicul chirurg Horace Roman apare în paginile săptămânalului francez Paris Match

Cristiana P. Bota

Interviu cu Claudiu Bleonţ, omul și actorul, la ”Ambasador pentru România”: Sunt un îndrăgostit de viață și de povești

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult