Ambasador pentru România
Actualități

Școala Românească „Nicolae Iorga” din Liverpool aniversează cinci ani

Școala Românească „Nicolae Iorga” din Liverpool împlinește cinci ani, prilej cu care a organizat o serie de activități menite a marca aniversarea. Instituția are filiale în mai multe zone din Marea Britanie, iar fiecare în parte este administrată separat de oameni cu suflet, oameni care se dedică în sprijinul comunității și al limbii române.

”Suntem emoționați, suntem încântați, suntem bucuroși că am putut fi un pilon micuț în sprijinul păstrării limbii romane, a tradițiilor romanești, a cunoașterii istoriei și geografiei României. Ne-am unit forțele cu oameni frumoși și am multiplicat modelul școlilor în UK, în Diaspora. Fiecare școală Nicolae Iorga este administrată separat, de oameni cu suflet, oameni în sprijinul comunității și al limbii romane. Mulțumim tuturor copiilor care ne-au trecut pragul, mulțumim părinților și tuturor prietenilor care ne-au sprijinit”, se arată în comunicatul instituției.

O întâlnire aniversară a fost organizată, pe 30 Septembrie 2023, în Liverpool Central Library. Printre invitați s-au numărat Marius Şelaru, consul al României la Manchester și Alec Blenche, autor de cărţi pentru copii. Cei mici au fost invitaţi să aşeze pe hârtie, „ce înseamnă pentru ei limba română”.

”Ploua cu găleata, dar soarele a strălucit pe chipurile părinţilor, ale copiilor şi ale bunicilor prezenţi în zona Discover a Bibliotecii Centrale din Liverpool, la întâlnirea aniversară a Şcolii Româneşti. Alec Blenche, autor de cărţi pentru copii, ne-a bucurat cu prezenţa online şi ne-a vorbit despre importanţa educaţiei in general şi în mod special prin intermediul lecturii şi a poveştilor şi i-a încurajat pe copii să-şi lase imaginaţia să creeze lucruri minunate.Acest lucru l-am făcut şi noi, iar copiii au fost invitaţi sa aşeze pe hartie, „ce înseamnă pentru ei limba română?”.

Dl. Marius Şelaru, Consul Consulatul General al României la Manchester ne-a spus cât de importantă este păstrarea identităţii româneşti, a limbii române, a valorilor şi tradiţiilor româneşti acolo unde ne aflăm, în Diaspora.

Am vorbit apoi despre talentele copiilor care ne-au trecut pragul, de la sport, la arte, de la muzica la dans.
Daria D. ne-a cântat, Daria H. ne-a adus portofoliul artistic, apoi am vorbit cu părinţii, am depănat amintiri şi ne-am făcut planuri pentru următoarele evenimente.

Mulţumim frumos tuturor celor prezenţi, mulţumim invitaţilor noştri, mulţumim părinţilor care ne-au ajutat în organizare, mulţumim #Alexandra, pentru ca ne esti alaturi in activitatile pe care le desfasuram, mulţumim pentru sponsorizare Stela Asandoaie – Kalon Financial, mulţumim Ioana pentru mesajul dulce de „La multi ani” şi mulţumim Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat în derularea proiectului Scoala Româneasca „Nicolae Iorga”, Liverpool”, se mai arată în comunicatul instituției.

 

Related posts

Lideri UE: Vaccinarea anti COVID-19 ar putea fi efectuata in fiecare an

Teodora Badescu

Norvegia schimbă condițiile de intrare în țară în context COVID-19

Cristiana P. Bota

Comisia Europeană vrea să interzică folosirea inteligenţei artificiale pentru urmărirea persoanelor

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult