Ambasador pentru România
Actualități

Bursele Esade Business & Law School: O oportunitate unică pentru studenții români de a-și începe cariera la una dintre universitățile de top din Europa

• Esade oferă o gamă largă de soluții de ajutor financiar pentru a satisface diferite tipuri de nevoi și pentru a atrage studenți talentați din întreaga lume. Studenții pot aplica pentru diverse burse care acoperă până la 100% din taxele de școlarizare sau din costurile de cazare, printre altele

• Studenții români care beneficiază deja de o bursă au lăudat impactul acesteia. Acesta este cazul Anei Alexia Icodin și al lui Luca-Ștefan Birtalan, ambii din București: „a reprezentat o schimbare semnificativă, nu doar din punct de vedere academic. M-a schimbat și pe mine ca persoană, iar acest lucru este mult mai important”

Studenții români au o șansă unică de a-și începe cariera la Esade Business & Law School, una dintre cele mai bune universități din Europa. Ca parte a angajamentului său față de talent și diversitate, instituția academică spaniolă oferă o gamă tot mai largă de burse pentru a răspunde diferitelor tipuri de nevoi și a semnat recent un acord cu Consulatul Onorific al României în Insulele Baleare pentru a promova această oportunitate în rândul studenților din România (care locuiesc în România și/sau în străinătate).

Datorită programului de burse Esade, potențialii candidați cu rezultate academice remarcabile nu ar trebui să fie reținuți de situația lor financiară sau dacă locuiesc în străinătate și au nevoie de ajutor financiar pentru a locui și a studia în Barcelona. „Lupta împotriva inegalității educaționale este o valoare esențială pentru Esade. Prin urmare, programul nostru de burse este un angajament strategic și o prioritate”, a subliniat Koldo Echebarria, directorul general al Esade. „O educație de primă clasă este unul dintre pilonii unei societăți mai bune.”

Diferite tipuri de burse și ajutoare financiare pentru studenți

Printre diferitele soluții de ajutor financiar oferite de Esade, studenții pot aplica pentru burse de talent bazate pe nevoi, care acoperă între 100% și 60% din taxele de școlarizare pe întreaga durată a programelor de studii în cadrul instituției, în funcție de situația lor financiară și de performanțele academice. Pentru a aplica pentru această bursă, studenții trebuie să aibă un dosar academic remarcabil și să demonstreze nevoia lor financiară.

Instituția oferă, de asemenea, burse de cazare pentru a acoperi 50% sau 100% din costurile de cazare. Studenții pot aplica dacă locuiesc în afara provinciei Barcelona, dacă au un parcurs academic excelent și dacă pot demonstra că au nevoie de finanțare. În plus, Esade poate oferi burse de trai pentru a acoperi cheltuielile lunare, inclusiv cheltuielile de transport și cheltuielile generale de trai legate de studiul la Esade.

În ultimii 11 ani, numărul studenților care au primit burse de talent a crescut considerabil, de la 115 în anul universitar 2010-2011 la 287 în acest an. Există bursieri în fiecare program Esade, inclusiv în cadrul programului de licență în Administrarea Afacerilor, al programului de licență în Guvernanță Globală, Economie și Ordine Juridică și al programului de licență în Leadership Transformațional și Impact Social, precum și în cadrul noii diplome duble în Administrarea Afacerilor și Inteligență Artificială pentru Afaceri.

Cum să aplicați pentru o bursă

Studenții români care au obținut deja o bursă laudă sprijinul pe care l-au primit din partea Esade în timpul procesului de aplicare. „La început, am fost destul de sceptic în ceea ce privește selecția, deoarece eram conștient de calitatea ridicată a școlii”, a declarat Luca- Stefan Birtalan, un student din București care s-a înscris la licență în Administrarea Afacerilor. „Dar în momentul în care am intrat în contact cu Esade, așteptările mele au început imediat să crească. Am simțit instantaneu un mediu prietenos și, mai ales, dorința lor de a ajuta.”

Anna Alexia Icodin a fost și ea nesigură în ceea ce privește înscrierea, dar a fost ferm hotărâtă să studieze la Esade „datorită valorilor sale”. „În special, diversitatea și sustenabilitatea. Acest lucru a făcut-o diferită de alte universități. Când am venit aici, mi-a plăcut că acest lucru nu era doar o declarație pe pagina web. Am colegi de clasă din foarte multe locuri și învăț în fiecare zi din diferite limbi, culturi, idei, diferite tipuri de medii. Nu este vorba doar de varietatea naționalităților: totul este foarte deschis”, a declarat studenta, care s-a mutat la Barcelona în 2021 pentru a finaliza studiile de licență în Administrarea Afacerilor.

Pentru a aplica pentru o bursă, candidații trebuie să completeze mai întâi procesul de aplicare pentru programele de licență alese. Atât instrucțiunile privind modul de aplicare, cât și formularul de cerere pot fi descărcate de pe site-ul Esade. În cazul în care studenții primesc ulterior o bursă, aceasta va fi valabilă pe toată durata programelor de licență.

Atât Anna, cât și Luca-Stefan recomandă și altor potențiali studenți români să înceapă acest proces. „Îi încurajez pe toți să aplice. Oricine are ocazia trebuie să încerce”, a spus Anna. Luca-Stefan a fost de acord: „Dacă le plac provocările, ar trebui neapărat să încerce această călătorie și să se alăture. A fost o provocare, dar după un an simt o schimbare semnificativă, nu doar din punct de vedere academic. M-a schimbat și ca persoană, iar acest lucru este mai important.”

Despre Esade Business & Școala de Drept

Fondată în 1958, Esade este o instituție academică globală cu campusuri în Barcelona și Madrid și o prezență în întreaga lume, datorită acordurilor de colaborare cu 185 de universități și școli de afaceri. În fiecare an, peste 11.000 de studenți participă la cursuri organizate de trei unități academice: Esade Business School, Esade Law School și Executive Education. Esade Alumni, o asociație formată din peste 67.000 de absolvenți Esade, întreține o rețea internațională de 72 de filiale internaționale. Absolvenții Esade reprezintă 147 de naționalități și sunt prezenți în peste 100 de țări. Perspectiva internațională a Esade a permis școlii să obțină poziții de top în principalele clasamente internaționale ale școlilor de afaceri, inclusiv în cele publicate de Financial Times, QS, Bloomberg Businessweek și América Economía. www.esade.edu.

 

Related posts

Misiune economică a României la Barcelona și Palma de Mallorca pentru consolidarea oportunităților de afaceri între România și Spania

Cristiana P. Bota

Gynera a inaugurat cel mai inovator centru de medicină reproductivă din România în Floreasca Park București

Cristiana P. Bota

Poetul Nicolae Boghian, președinte de onoare al revistei ”Ambasador pentru România”, a plecat dintre noi

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult