Ambasador pentru România
Clara Margineanu - In memoriam
Actualități

Festival de poezie in memoriam Clara Margineanu, organizat pe 3 septembrie de BES România și Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești

Iubitorii de cultură pot participa vineri, 3 septembrie, la festivalul ”Poeziei scrise cu litere de tipar” organizat la Ploiești în memoria poetei și jurnalistei Clara Mărgineanu de BES România și Filarmonica ”Paul Constantinescu”.

Evenimentul se va desfășura pe esplanada Bisericii Sfântul Apostol Andrei (zona Cina – strada Andrei Mureșanu). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

La festivalul dedicat regretatei poete Clara Mărgineanu vor participa Maria Gheorghiu, Lamia Beligan, Maria Mădălina Constantin, Dana Florian, Loreta Popa, Felicia Popescu, Ioana Sandu, Alin Horia Mânzat, Andrei Păunescu, Adrian Bezna, Radu Crăciunescu, Ovidiu Mihăilescu, Florin Nan, Cătălin Stepa, Andrei Novac, Alexandru Turcu și Vanghele Gogu. Toți cei meționați mai sus, împreună cu organizatorii evenimentului, vor crea o seară a amintirilor frumoase.

Festivalul ”Poeziei scrise cu litere de tipar” organizat la Ploiești în memoria poetei Clara Mărgineanu
Festivalul ”Poeziei scrise cu litere de tipar” organizat la Ploiești în memoria poetei Clara Mărgineanu
Martha M. Mocanu - Interviu cu prima femeie Guvernator al Rotary România-Republica Moldova
Martha M. Mocanu – Prima femeie Guvernator al Rotary România-Republica Moldova

În numele prieteniei pentru un om minunat, Clara Margineanu, organizatorii vă oferă un act cultural deosebit prin sensibilitate, aducându-ne aminte împreună că a fost odată o femeie cu suflet albastru care, din păcate, a fost aleasă să scrie poezii în lumea îngerilor. O întâlnire cu poemele de dragoste scrise de Clara Mărgineanu, dar și cu muzica, totul alături de prietenii acestui om minunat. (…)

Gândurile – cuvintele inimii, rostite de Preotul Ioanin Chilanș si de Conferențiar Dr. Nicolae Verga vor deschide drumul spre reînâlnirea cu emoția și trăirea, reprezentate de Clara Mărgineanu. Vă așteptăm alături de noi!”, a precizat Martha Mocanu, manager BES România, sponsorul evenimentului.

Festivalul ”Poeziei scrise cu litere de tipar”
Festivalul ”Poeziei scrise cu litere de tipar”

Câteva cuvinte despre Clara Mărgineanu

Născută la data de 4 iulie 1972, la București, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din București, autoare a 11 volume de poezii, a două volume de reportaje literare, realizatoare de emisiuni TV, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Cineaștilor din România și a Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film.

Clara Mărgineanu a fost o poetă sensibilă şi dedicată literaturii şi artei. Iubea, de asemenea, televiziunea şi era dedicată acestei profesii, ilustrându-se prin emisiunile ei culturale.

Ca poetă, a debutat în anul 1991 în revista ”Luceafărul”, iar în volum în anul 1995 cu ”Actul întâi sau cupa cu iluzii”.

A publicat 11 volume de poezie, între care: ”Dans cu cuţitul în inimă”, ”Fata de asfalt”, ”Femeia albastră”, ”Sărutul femeii-poem” şi a obţinut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Ultimul său volum a fost o antologie bilingvă, româno-engleză, realizată împreună cu Adrian G. Sahlean.

 

 

 

 

Related posts

Istoria regalității din România, prezentată în nordul Marii Britanii prin expoziția ”Oameni, Cultură, Istorie de Ziua Încoronării”

Cristiana P. Bota

Bursele Esade Business & Law School: O oportunitate unică pentru studenții români de a-și începe cariera la una dintre universitățile de top din Europa

Cristiana P. Bota

Misiune economică a României la Barcelona și Palma de Mallorca pentru consolidarea oportunităților de afaceri între România și Spania

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult