Ambasador pentru România
Actualități

Lista tarilor pentru care se impune carantina de 14 zile la sosirea in Romania

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat, ieri, lista tarilor pentru care se impune carantina de 14 zile la sosirea in Romania. Italia, Austria si Spania au fost trecute pe lista „tarilor galbene”, dupa ce in urma cu doua saptamani fusesera scoase.

Autoritatile au adoptat in sedinta de joi, 12 noiembrie, anexa Hotararii nr. 54 privind aprobarea listei tarilor/zonelor de risc epidemiologic, pentru care se instituie masura carantinei la revenirea in tara.

Din noua lista au fost scoase: Marea Britanie, Malta, Vatican, Bahamas, Bahrain, Irlanda, Costa Rica, Argentina, Gibraltar si Puerto Rico.

In schimb pe lista tarilor galbene a fost pusa Italia care a depasit miercuri un milion de cazuri de coronavirus de la inceputul pandemiei si este printre cele mai afectate state de COVID.

Astfel, cei care vin pentru o perioada mai lunga vor trebui sa intre in carantina pentru 14 zile. Pentru 30 de tari, autoritatile impun masura carantinei la domiciliu.

Lista intra in vigoare de la data de 13 noiembrie. Danemarca a fost inclusa in lista tarilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU, astfel ca persoanele care vin din aceasta tara vor fi plasate in carantina, nefiind admisa niciuna dintre exceptiile aplicate celorlalte state din lista, explicatia autoritatilor romane fiind ”detectia circulatiei in populatia umana a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”. De asemenea, Marea Britanie a fost scoasa de pe lista statelor pentru care e necesara carantinarea.

In zona galbena, pentru care se impune carantina la domiciliu/ locatia declarata pentru 14 zile, se afla urmatoarele state:

* Andorra
* Polinezia Franceza
* Cehia
* Luxemburg
* Belgia
* Elvetia
* Liechtenstein
* Slovenia
* Armenia
* Franta
* Muntenegru
* Austria
* Polonia
* Georgia
* Croatia
* Olanda
* Italia
* Bosnia si Hertegovina
* San Marino
* Macedonia de Nord
* Guam
* Spania
* Portugalia
* Slovacia
* Iordania
* Ungaria
* Monaco
* Bulgaria
* Lituania
* Danemarca (urmare a detectiei circulatiei in populatia umana a unei noi variante de virus SARS-CoV-2).

Carantina se instituie pentru orice persoana care vine din Danemarca, inclusiv personal navigant, piloti, soferi de vehicule de marfa sau transport persoane.

Related posts

Revista ”Ambasador pentru România” anunță încheierea proiectului finanțat de DRP

Cristiana P. Bota

Europa aplica restrictii mai dure de teama noii tulpini a coronavirusului din Marea Britanie

Cristiana P. Bota

David Popovici scrie istorie pentru România! Este campion mondial în proba de 200 de metri liber

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult