Ambasador pentru România
Actualități

Revista ”Ambasador pentru România” anunță încheierea proiectului finanțat de DRP

Revista ”Ambasador pentru România” anunță încheierea proiectului finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2023, care a presupus un sprijin financiar în valoare de 263,337.50 lei pentru editarea și tipărirea numerelor 8 și 9.

Proiectul a avut drept principal obiectiv promovarea României în țară și în diaspora prin oameni, concepte și valori și evidențierea unor repere și modele solide prin care ne putem confirma cu mândrie identitatea oriunde am fi. Prin cele două apariții publicate cu sprijinul DRP, revista ”Ambasador pentru România” a dat mai departe excelența românească, oferind-o drept exemplu pentru noua generație, contribuind semnificativ la propagarea și conservarea valorilor culturale, academice și lingvistice românești în țară și în diaspora.

Citind interviurile ”Ambasador pentru România”, avem convingerea că noi toți vom putea prelua din frumuseţea morală și profesională a intervievaților astfel încât să ne putem confirma cu mândrie identitatea, oriunde am fi. Fără să ne cunoaștem și să ne respectăm valorile, ajungem fără rădăcini.

Proiectul s-a desfășurat în Londra, Marea Britanie, numerele 8 și 9 ale revistei fiind tipărite în câte 5.000 de exemplare fiecare, cu distribuție în țară și în diaspora.

Invitații din numărul 8 ”Ambasador pentru România” au fost: cercetătoarea Delia Dimitriu – membră a echipei care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în anul 2007 pentru cercetările privind schimbările climatice, Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică – șeful Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, Marius Bostan – antreprenor și inițiator Repatriot, Paul Brummell – fost ambasador al Marii Britanii la București, actrița Raluca Zamfirescu – fost director al teatrului înfiinţat şi cârmuit timp de 12 ani de marele actor Toma Caragiu la Ploiești, profesorul Marcel Dupu – director al Clubului Copiilor din Dorohoi (jud. Botoșani), coordonator și dirijor al Orchestrei de muzică populară de copii și tineri „Mugurelul” din cadrul Clubului Copiilor Dorohoi, cercetătorul Mircea Sofonea – epidemiolog și profesor la Universitatea din Montpellier, jurnalista Nina Gherman – româncă stabilită în China, redactor la Radio China Internațional, George Roth – consul onorific al României la San Francisco, influent om de afaceri în Silicon Valley, actrița Anca Roxana Constantin – șef în cadrul serviciului Marketing și Relații Publice din cadrul Teatrului Național București (TNB), coordonatorul studioului de producție multi-media al TNB, Remus Azoiţei, unul dintre cei mai apreciați violoniști români peste hotare, profesor la Royal Academy din Londra, cercetătoarea Aurora Simionescu – fost colaborator NASA și ESA.

Invitații din numărul 9 ”Ambasador pentru România” au fost: Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu – părintele transplantului hepatic din România, cercetătoarea Ana Andrieș din cadrul University of Surrey, Călin Humă – consul onorific al României la Winchester, jurnalistul și omul de televiziune Petru Frăsilă – deținătorul postului Telemoldova Plus, Maria Țoghină – jurnalist Radio România, fost preşedinte director general al SRR, Laurențiu Calomfirescu – producător Radio România, Gabriel Bîrjovanu – primul tenor român angajat la Opera Națională din Norvegia, Carmen Moroșan – strateg TUI în Mallorca, soprana Laura Bretan și cercetătorul Cristian Presură – fizician stabilit în Olanda.

Publicația “Ambasador pentru România” este una dintre puținele reviste care susțin excelența românească, promovând cultura, tradițiile și valorile din mediul academic românesc. În decembrie se împlinesc trei ani de existență, timp în care au ieșit de sub tipar nouă numere cu peste 180 de intervievați, oameni care fac excelență pentru România, fie că sunt în țară, fie că sunt în diaspora.

”Ambasador pentru România” este un demers jurnalistic menit a oferi veșnicie inimii și spiritului românesc! Haideți să dăm România cea bună mai departe!

Această publicaţie a fost tipărită cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni iulie-noiembrie 2023. Conţinutul acestei publicații nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanțări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ, care urmăresc păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate și din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara țării.

Parteneri media: Radio România, Asociația Românilor din UK, Teatrul Național ”I. L. Caragiale” București (TNB), Repatriot

Partener strategic: BES România

Related posts

Rusia vrea să construiască propria stație spațială și să o lanseze pe orbită până în 2030: Dacă vrei să faci un lucru bine, îl faci singur!

Cristiana P. Bota

Lista tarilor pentru care se impune carantina de 14 zile la sosirea in Romania

Cristiana P. Bota

De ce cred refugiatii in Europa? Ne spune Muhammad Talal, un profesor care preda matematica in orasul de mango din Pakistan

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult