Ambasador pentru România
Romania a castigat aur si argint la canotaj la JO de la Tokyo
Actualități

România a câștigat AUR și ARGINT la canotaj la JO de la Tokyo

Imnul României a răsunat pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a câștigat, în această dimineață, AUR și ARGINT la canotaj!

Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur și a reușit să stabilească cel mai bun timp olimpic.

De asemenea, la scurt timp după performanța fetelor, băieții din barca de patru rame – Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit argintul olimpic.

Ce bucurie! Felicitări și respect pentru muncă și profesionalism!

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat că sportivii şi sportivele care au câştigat aurul şi argintul la canotaj merită toată stima și a recunoscut că i-au dat lacrimile în momentul în care România a realizat aceste performanțe remarcabile.

Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş
Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş
Canotaj - băieții din barca de patru rame
Canotaj – băieții din barca de patru rame

„Acest aur şi acest argint ne readuc gustul de a câştiga medalii la JO. Foarte importante aceste medalii, un aur obţinut extrem de clar şi frumos apoi un argint adus de nişte băieţi extraordinari. Sunt sportivi care merită toată stima noastră. Am avut mari emoţii, dar sunt emoţii frumoase, mi-au dat şi lacrimile”, a declarat Covaliu pentru jurnalistul TVR, Dorin Chioţea.

„E bine că a venit prima medalie de aur, am venit aici toţi îmbrăcaţi în galben. Ne bucurăm că am spart gheaţă pentru medaliile de aur. Team România a demonstrat astăzi că poate, că are valoare. Iar aceste fete sunt incredibile, pentru maniera în care au câştigat această cursă merită toate felicitările noastre, tot respectul nostru. Felicitări Federaţiei Române de Canotaj, doamnei Elisabeta Lipă şi tuturor oamenilor care au contribuit la această victorie foarte clară. Ştiind cum s-au pregătit fetele, această medalie era una foarte aşteptată, o medalie clară, a venit, suntem bucuroşi şi încrezători că vor veni şi altele”, a declarat Mihai Covaliu, pentru AGERPRES, după festivitatea de premiere a campioanelor olimpice de la canotaj.

România are, în acest moment, 3 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ana Maria Popescu (argint – spadă), Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (aur – dublu vâsle feminin) și Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari (argint – 4 rame masculin).

Related posts

Lista tarilor pentru care se impune carantina de 14 zile la sosirea in Romania

Cristiana P. Bota

La mulți ani, Rotary! Marcăm 117 ani de când Paul Harris a înfiinţat primul club Rotary

Cristiana P. Bota

Academia Română a organizat o sesiune ştiinţifică dedicată împlinirii a 40 de ani de la primul zbor al unui român în spaţiul cosmic – dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult