Ambasador pentru România
Vizitați România

Bucovina si Maramureșul, prezentate de New York Times ca destinații bune de vizitat în vreme de pandemie

Publicația New York Times a inclus doua zone din România pe lista destinațiilor bune de vizitat în vreme de pandemie. Este vorba despre Bucovina si Maramureș. Ziarul american le-a cerut cititorilor recomandări, iar din cele peste 2.000 de sugestii, au fost alese 52, printre care și cele două din România.

România a fost recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, el a povestit că nu auzise nimic despre frumusețea peisajelor din țară.

„Un mod de viață dispărut” – așa este descrisă România în paginile New York Times, care propune țara noastră ca destinație de vacanță pe timp de pandemie.

„Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a remarcat el.

La ieșirea din Piatra Neamț, Stoler a povestit că a fost uimit de un gard de fier forjat pe care se afla Steaua lui David. De asemenea, el a recomandat mănăstirile pictate din Bucovina.

Pe lista New York Times au mai fost incluse destinații precum medina din Marrakesh, Camino de Santiago și Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

 

Related posts

Roșia Montană a fost inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Cristiana P. Bota

Biserica de lemn din satul Urși, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu în 2021

Cristiana P. Bota

Rimetea, printre cele mai frumoase sate din Romania, renumit pentru arhitectura unica si peisaje care iti taie rasuflarea

Teodora Badescu

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult