Ambasador pentru România
Diaspora

”Gala excelenței românești din afara granițelor” se va desfășura sâmbătă la Madrid

Excelența românească se va reuni în acest weekend, la Madrid, în cadrul celei de-a treia ediții a ”Galei de excelență a românilor din afara granițelor”, organizată de „El Occidente Rumano”, organizație care editează de peste 12 ani ziarul ”Occidentul Românesc” din Spania. 58 de români care au contribuit la promovarea sau îmbunătățirea imaginii României în lume vor fi distinși cu ”Trofeul Excelenței” în cadrul evenimentului care va marca și Ziua Națională a României.

Festivitatea de premiere a decernării premiilor va fi moderată de Mihaela Tatu, cunoscut realizator și moderator de emisiuni de televiziune. Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitație.

Campania “Noi susținem excelența”, lansată de organizația non-profit „El Occidente Rumano”, organizație care editează de peste 12 ani ziarul ”Occidentul Românesc”, promovează românii din străinătate care fac performanță în țările lor de adopție și aduc un plus de valoare imaginii României.

Pentru această a treia ediție au fost nominalizați 176 de români din afara granițelor, în cadrul campaniei desfășurate în perioada 2020 – 2022. Dintre cei 176 de nominalizați, 58 de români vor fi premiați cu ”Trofeul Excelenței”, în cadrul evenimentului care va fi organizat sâmbătă, 26 noiembrie 2022.

Ediția a III-a a Galei de Excelență va premia la Secțiunea Diplomat de carieră, șase diplomați care pe parcursul celor 12 ani de existență a publicației Occidentul Românesc s-au implicat cu profesionalism în comunitățile românești din Regatul Spaniei.

Campania „Noi susținem excelența” , lansată de Organizația non-profit El Occidente Rumano în 2015, organizație care editează de peste 12 ani ziarul Occidentul Românesc, și-a propus să promoveze, printr-o acțiune privată, românii din străinătate, care, prin pasiune si dăruire, fac performanță și aduc un plus de valoare imaginii României, dar și imigranților români răspândiți prin lume.

Mai multe detalii despre ”Gala excelenței românești din afara granițelor” de la Madrid puteți citi pe site-ul ziarului Occidentul Românesc: Madridul va deveni capitala excelenței românești pentru trei zile (occidentul-romanesc.com)

 

Related posts

În Franța a fost dezvelită o placă în memoria pianistei de origine română Clara Haskil

Cristiana P. Bota

Ambasada României în Spania și Institutul Cultural Român de la Madrid au sărbătorit Ziua Națională a României

Cristiana P. Bota

Primul pasager care a circulat cu o capsula hiperloop este o romanca: Sara Luchian

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acept Citește mai mult