Revista ”Ambasador pentru România”
Tulpina braziliană a coronavirusului produce îngrijorare în rândul oamenilor de știință
Actualități

Tulpina braziliană a coronavirusului produce îngrijorare în rândul oamenilor de știință

Mutaţiile suferite de coronavirusul SARS-CoV-2 generează îngrijorări în toată lumea, mai cu seamă tulpina apărută în Brazilia. Alte două au fost detectate până acum în Marea Britanie și Africa de Sud. Toate trei mutaţii prezintă un grad ridicat de contagiune în rândul populației.

Oamenii de știință se declară îngrijorați îndeosebi de noua tulpină braziliană a coronavirusului. Aceasta este varianta numită P.1, potrivit National Public Radio din SUA. Tulpina a apărut la începutul lunii decembrie în Manaus, Brazilia și până la jumătatea lunii ianuarie a provocat deja o creștere masivă a cazurilor din orașul cu 2 milioane de locuitori.

Tulpina braziliană, care a fost depistată deja în țări ca Italia și Germania, a apărut în orașul Manaus din pădurea amazoniană. Condițiile de acolo sunt comparate cu o epidemie medievală de ciumă. În lipsa rezervelor vitale de oxigen pentru terapie, oamenii se sufocă, inclusiv pe paturile de spital.

Ar putea P.1 să se sustragă anticorpilor?

Dezastrul pandemiei de Covid a cuprins toată țara, dar epicentrul este în orașul Manaus, în interiorul pădurii amazoniene. Soldații îi adună pe bolnavii aflați în starea cea mai gravă, care sunt transportați cu avionul la spitale din alte părți ale țării.

Din păcate, varianta braziliană începe să se răspândească peste tot în lume.

Oamenii de știință nu înțeleg de ce varianta braziliană a coronavirusului s-a răspândit atât de exploziv în Brazilia si se intreaba daca P.1 ar putea să se sustragă anticorpilor produși împotriva versiunii anterioare a virusului, facilitând reinfectările. Deocamdata, cercetătorii nu au un răspuns exact.

OMS și-a început ancheta în orașul chinez Wuhan

Între timp, misiunea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și-a început ancheta în orașul chinez Wuhan, considerat punctul de plecare al epidemiei.

Potrivit Reuters, OMS nu a furnizat detalii cu privire la itinerariul misiunii, deși conducătorul echipei declara în noiembrie că va merge probabil la piața engros a fructelor de mare, unde au fost detectate primele cazuri.

Echipa, formată din experți independenți, urmează să rămână încă două săptămâni în China, care a luat măsuri stricte, inclusiv reducerea drastică a sosirilor internaționale, pentru a stopa răspândirea coronavirusului. China a avut de luptat cu o serie de focare locale în ultima lună.

După cum transmite CNN, inspectorii au sosit pe teritoriul chinez la 14 ianuarie după tot felul de tergiversări. Apoi, au fost nevoiți să respecte cu scrupulozitate carantina.

„Ieșirea din hotel a celor 13 membri ai echipei a fost transmisă în direct la televizor: ei purtau măști și au intrat într-un microbuz alb, în ​​care bagajul lor fusese deja încărcat de angajați care purtau salopete de protecție”.

Dar, după cum precizează CNN, multe vor depinde de cooperarea autorităților chineze. Ștergerea fără explicații, în urmă cu zece zile, a unui grup de pe rețeaua socială chineză WeChat, alcătuit dintr-o sută de rude ale unor oameni care au murit de Covid-19, dintre care unii au cerut să întâlnească echipa, nu este de cel mai bun augur .

BBC amintește că anchetatorilor internaționali li s-a refuzat intrarea în China după ce un membru al echipei a fost întors și un altul a rămas blocat în zona de tranzit.

Presa controlată de stat a sugerat recent că pandemia ar fi putut începe în afara Chinei – Spania, Italia sau chiar SUA – și a susținut, de asemenea, că virusul a intrat în țară prin importuri de alimente congelate, deși experții au pus la îndoială acest lucru.

 

Related posts

Istoria regalității din România, prezentată în nordul Marii Britanii prin expoziția ”Oameni, Cultură, Istorie de Ziua Încoronării”

Cristiana P. Bota

O romanca este primul pasager care a circulat cu o capsula Virgin Hyperloop

Cristiana P. Bota

Norvegia schimbă condițiile de intrare în țară în context COVID-19

Cristiana P. Bota

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.


Site-ul revistei ”Ambasador pentru România” folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Acept Citește mai mult