Wargha Enayati, medic cardiolog, cunoscut publicului ca fondator al rețelei de sănătate Regina Maria, este înainte de toate un om al faptelor bune pentru comunitate, un adept al evoluției și un vizionar.
Au trecut 25 de ani de la fondarea rețelei Regina Maria și astăzi, retras complet din acest acționariat, a pus bazele unui impresionant proiect medical din Europa de Est – complexul medical Enayati Medical City. Va fi cel mai mare spital privat din România, cel mai mare spital integrat de oncologie din Estul Europei și cel mai mare ecosistem integrat de furnizori de servicii medicale, cu standarde deschise inclusiv pentru europeni.
Nu a fost un drum ușor pentru Wargha Enayati, dar două lucruri i-au dat mereu inspirație și l-au ajutat să meargă mai departe: părinții săi și credința Baha’I – o religie universală dedicată înfăptuirii unității între oameni. Regina Maria a fost primul cap încoronat care a studiat și susținut credința Baha`I, de aici și numele rețelei private fondate de Wargha Enayati.
S-a născut în Germania și a crescut în religia familiei, Baha’i. Provine dintr-o familie de medici, dar și antreprenori, de origine persană. În România a venit în 1983, a urmat Universitatea de Medicină din Cluj specializându-se ca medic cardiolog, iar în 1990, când a terminat facultatea, a decis că ar putea rămâne puțin în România. În 1995 a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria.
Wargha Enayati este cel care a schimbat fața sistemului medical din România. Aici, spune el, este locul unde se simte acasă.
“Am venit în România să caut adevărul despre Regina Maria, am oscilat ani de zile dacă să rămân sau nu. Revoluția mi-a dat aripi. (…) Românii sunt poate cei mai inovativi oameni pe care îi cunosc și cred că nu își folosesc potențialul la maxim. Da, cred că îmi e dragă România!”, ne marturiseste Wargha Enayati.
De curând a acordat ultima consultație în rețeaua Regina Maria, în care a continuat să profeseze până la sfârșitul anului 2020. Susține că cei 25 de ani de medicină privată au fost deopotrivă de provocatori, haotici, înaltatori și cu o evoluție neașteptat de puternică. Niciodată nu a ieșit din partea medicală, urmându-și tatăl care a consultat până la sfârșitul vieții. A susținut mereu că adevărată satisfacție o are atunci când este cu pacienții în cabinet.
În revista „Ambasador pentru România” urmăriți un interviu cu un om care transmite o poftă de viață incredibilă, un om pentru care credința și ideea de progres au stat mereu la baza tuturor deciziilor.
Numărul 1 al revistei „Ambasador pentru România” are 92 de pagini și poate fi comandat la adresa redactie@roambasador.ro, pe WhatsApp la numărul (+4)0730084812 și pe pagina de Facebook: https://web.facebook.com/ambasadorpentruromania.